VUODESTA 1971

Siipikarjatalouden
tutkimussäätiön historiaa

Lisätiedot Anniina Juuma

SIIPIKARJATALOUDEN TUTKIMUSSÄÄTIÖ

Säätiön tarkoituksena on tukea, edistää ja kehittää toimintaa, joka jalostuksellisin, hoitoteknillisin tai ravintofysiologisin keinoin pyrkii maamme siipikarjatalouden toimintatehon ja sen taloudellisen kannattavuuden parantamiseen.

Siipikarjatalouden tutkimussäätiö on alun perin perustettu edistääkseen siipikarjatalouden kehitystä ja tuottavuutta. Helsingin kaupungista oleva Vientikunta Muna, Pornaisten kunnasta oleva maanviljelysneuvos E.E. Toivonen ja Sauvon kunnasta oleva talousneuvos Teuvo Järviö pyysivät oikeusministeriöltä lupaa saada 23 päivänä lokakuuta 1969 allekirjoitetun säädekirjan mukaisesti perustaa Siipikarjatalouden tutkimussäätiö nimisen säätiön ja samalla anoivat vahvistusta säätiössä hyväksytyille säännöille.

Peruspääomaksi säätiölle lahjoitettiin 10 000mk, lahjoittajana toimivat Vientikunta Muna, E.E. Toivonen, Teuvo Järviö, Heikki Kirra, Asser Halme, Matti Kallela ja Kalle Saura.

Siipikarjatalouden tutkimussäätiön perustemislupa annettiin 16.09.1970 ja virallisesti säätiö merkittiin säätiörekisteriin 12.01.1971. Säätiö on ollut toiminnassa tästä lähtien.

Vuodesta

Siipikarjatalouden tutkimussäätiö

Apurahahakemukset

Säännöt

Siipikarjatalouden tutkimussäätiön säännöt

Tilinpäätös

Säätiön tilinpäätös

Hakemus

Siirry hakemukseen

Lisätiedot

Lisätietoa säätiön asioista voi kysyä säätiön asiamieheltä Anniina Juumalta